Докладът от одита на завода за отпадъци е в прокуратурата

...
 
Докладът от одита на завода за отпадъци е в прокуратурата
Коментари Харесай

Докладът от одита на завода за отпадъци е в прокуратурата

 

Докладът от одита на завода за боклуци е в прокуратурата потвърдиха от държавното обвиняване. Оттам обясниха, че следва сигналът да бъде разпределен на наблюдаващ прокурор, който има едномесечен период да реши какви дейности да предприеме.

Във вторник столичният кмет заяви, че отчетът от предоставения одит “крещи ” занемареност. Той показва, че оттук насетне решението за идващите стъпки е в ръцете на прокуратурата. На 2 януари от пресцентъра на общината оповестиха, че Столичното дружество за отнасяне на боклуци не извършва задачата си по предопределение и има евентуален риск, в случай че не се вземат незабавни ограничения, София да преживее рецесия с отпадъците в идващите три години.

Столичната община даде на прокурор активността на завода за боклуци. Кметът на София Васил Терзиев изнесе данни от одитния отчет за общинското дружество. Според него потенциалът на завода допуска още единствено три години работа, а съгласно ГЕРБ – още осем.

Заводът за отпадък работи неефективно, а RDF горивото, в което се трансформира част от столичния отпадък, било некачествено и по тази причина и не се създава задоволително от него. Заради това, според столичния кмет, след три години ни чака рецесия. От ГЕРБ дефинираха това изказване като неистина и извадиха документ, съгласно който потенциалът на клетките за запазване на боклуци е до ноември 2031 година

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР